Τρίτη 1 Απριλίου 2014

The Un-Sweetened..Chocolate Birthday Cake


Έχει γενέθλια το φιλαράκι σου και θες να του κάνεις handmade δωράκι; Σου έχω τη λύση!

ΤΑ ΤΑΑΑΝ!


Το Σάββατο το βραδάκι, μετά τις δώδεκα η Βάνια μας είχε γενεθλιάκα και εγώ ως wannabe pastry chef κολλητή όφειλα να της φτιάξω ΣοκολατοΤουρτάρα για να το γιορτάσουμε! Και το γλεντήσαμε πράγματι, μαζί με τους άλλους κολλητούς που είχαν πρεμιέρα στο σταυρό του νότου. (cc. Myronas & Isaias)

Γενικά ψάχνω και μελετάω πολύ πριν την εκτελέσω μια συνταγή #diplis , όμως αυτή τη φορά όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έκανα ένα γρήγορο πλάνο και αποφάσισα να φτιάξω ένα cake σοκολάτας με γέμιση αέρινη μους σοκολάτας. Αν θες να στουμπώσεις στη ζάχαρη, ΜΗΝ κάνεις ΑΥΤΗ τη τούρτα γιατί ανήκει στη φαμίλια των "άγλυκων γλυκών".



Για το αφράτο cake με κακάο.

Υλικά

2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
1 και 3/4 κούπες αλεύρι (κοσκινισμένο πάντα, μη τα ξαναλέμε.)
3/4 κούπας κακάο
1 και μισό κ.γ. σόδα
1 και μισό κ.γ. baking
1 κοφτό κ.γ. αλάτι  (ναι Μ., έβαλα αλάτι)
2 αυγά

ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κούπα γάλα
μισή κούπα σπορέλαιο
1 κούπα βραστό νερό


Η διαδικασία ήταν τόσο απλή και δε χρειάστηκε ούτε καν μίξερ!

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα, εκτός από το νερό που το ρίχνουμε τελευταίο. Αφού ρίξετε και το βραστό νερό (και πάθετε σοκ από το πόσο αραιό μείγμα έχετε), ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί. Με τόση σόδα και τόσο baking δε γίνεται να μη φουσκώσει. Ψήνετε για 55' σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς. Τσεκάρετε αν είναι έτοιμο με το μαχαίρι σας που πρέπει να βγει στεγνό και αφήστε να κρυώσει καλά. Σε αυτό το σημείο, πάρτε μια βαθιά ανάσα και κόψτε με μεγάλο μαχαίρι το cake σε δύο δίσκους. (έτοιμα τα αφράτα παντεσπάνια.)

Για την αέρινη μους σοκολάτας.

-Για την ιστορία η μους (mousse), που γαλλιστή σημαίνει αφρός, ήταν για χρόνια γαλλική σπεσιαλιτέ όμως από το 1900 και έπειτα εμφανίζεται δυναμικά και στη κουζίνα των Εγγλέζων και των Αμερικάνων.  Όταν θα ανακαλύψω και το παραμικρό μυστικό για αυτό το βελούδινο γλυκό θα επανέλθω δριμύτερη με τις πιο πρωτότυπες συνταγές!-

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55% κακάο
200 γρ. κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι παγωμένη!)
100 γρ. γάλα 

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα, αφήνουμε για 1' λεπτό και μετά ομογενοποιούμε με τη μαρίζ (ή αν έχεις ράβδο ήρθε η στιγμή να τη χρησιμοποιήσεις!). Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας λίγο να κρυώσει και χτυπάμε τη  παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια απαλή σαντυγί. Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με τη κρέμα και ανακατεύουμε με απαλές περιστροφικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω (σημαντικό για να μην χάσει τον "αέρα" της η μους) με τη μαρίζ. Πάνω στο ένα δίσκο, τη βάση της τούρτας, έβαλα το 1/3 ή και λίγο περισσότερο από τη μους σοκολάτας, σκέπασα από πάνω με τον άλλο δίσκο και τέλος περιέλουσα το κέικ με την υπόλοιπη μους. Στο τέλος έκανα και κάτι τσαχπινιές στην επιφάνεια γιατί άλλο μέσο διακόσμησης δεν έπαιζε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.


Και νόμιζα πως τα είχα οργανώσει όλα τόσο καλά για να πάω τη τούρτα σώα και αβλαβή μέχρι Συγγρού-Φιξ, μέχρι που έφτασα και συνειδητοποίησα πως είχα ξεχάσει να πάρω κεράκια. Καταλήξαμε να ψάχνουμε σαν τους τρελούς. 


Τέλος καλό, όλα καλά αφού βρήκαμε ΚΑΙ κεράκι! Κατά τις 5.30 το πρωί καθώς τσακίζαμε την τούρτα, κάναμε και ένα master class με τον εξίσου πορωμένο με τις κουτάλες  κολλητό, Μύρωνα, και εγώ εννοείται πως κράτησα σημειώσεις για την επόμενη φορά και θα τις γράψω και εδώ για να μην τις ξεχάσω.

  • Η βανίλια είναι πολύ καλή φίλη με τη σοκολάτα. Μη κάνεις καμιά πλάκα και βάλεις σκόνες, την ORIGINAL μόνο λέμε, της Μαδαγασκάρης! 
  • Μια άλλη εναλλακτική για να δώσεις ένταση στο γλυκό σου είναι να βάλεις ένα σφηνάκι εσπρέσο- πριν βιαστείς να μου πεις ότι δε σ'αρέσει σου λέω πως δε θα καταλάβεις καθόλου τη γεύση του καφέ.


(δεν είναι να του φέρνεις αντιρρήσεις ώρες ώρες.. :P )

Χρόνια πολλά Βανιούλα μας! Σε αγαπάμε "χιουμοράκι" !

Liza... 



Τερματίσαμε τις φωτογραφίες.

...xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
To μόνο σίγουρο και αναμφισβήτητο είναι ότι μιλάω πολύ. Και αν δεν ήταν αναγκαστικό να κοιμάμαι κάποιες ώρες της ημέρας, θα μιλούσα ακόμα περισσότερο.Ζω και αναπνέω για να ακούω μουσική.. Είμαι τρελή fashionista και ένας από τους λόγους ύπαρξής μου είναι να λιώνω σε συναυλίες.