Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

New York Style Cheescake


Φέτος το Πάσχα είπα να μπω στη κουζίνα και να κάνω κάτι διαφορετικό. Δε λέω, υπέροχα τα κουλουράκια της μαμάς, αλλά άμα ξεκινήσω δυστυχώς δε θα φάω μόνο ένα! Οπότε η λύση είναι μια και είναι μονόδρομος. Δε θα φάω κανένα. #kai_kala Ωστόσο επειδή το διαιτολόγιο μου μου επιτρέπει να φάω ένα γλυκό την ημέρα του Πάσχα, όλες αυτές τις μέρες έσπαγα το κεφάλι μου να βρω ποιο θα είναι αυτό! Και το βρήκα!

Αυτό το Πάσχα, το τραπέζι θα έχει αέρα από Νέα Υόρκη γιατί αποφάσισα να κάνω το αυθεντικό New York Style Cheescake! (εννοείται στο φούρνο, αυτά του ψυγείου είναι μαϊμού.)


Βρήκα τη καλύτερη συνταγή, που συνδυάζει την απόλυτα βουτυράτη υφή με την απίστευτη γεύση, και συγκέντρωσα τα υλικά.

1150 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (μπορείς και καστανή αλλά αφού θα κάνεις την αμαρτία, προτίμησε την άσπρη και κοίτα να το ευχαριστηθείς!) 
μια πρέζα αλάτι (πάντα.....)
3 βανίλιες (ή μια φυσική γιατί αυτό το Cheescake αξίζει τα λεφτά του.)
2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
6 αυγά+ 2 κρόκους
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
250 γρ.μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Χτυπάμε στο μούλτι το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τα μπισκότα μέχρι να ενσωματωθούν. Στρώνουμε το μείγμα σε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση και  διάμετρο 28 εκατοστά. Ψήνουμε για 13'-15' λεπτά στους 160 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Περνάμε τα πλαϊνά της ταρτιέρας με βούτυρο για να μη κολλήσει η κρέμα του cheescake μας στο ψήσιμο και να την αφαιρέσουμε πιο εύκολα στο σερβίρισμα.

Ανάβουμε το φούρνο στο τέρμα (στον αέρα). Βάζουμε το τυρί κρέμα (που είναι απαραιτήτως σε θερμοκρασία δωματίου) στο μίξερ και το  χτυπάμε με το φτερό για λίγο, ώσπου να αφρατέψει και να σπάσουν τυχόν σβόλοι. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη (150 γρ.) και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε με τη μαρίζ τα πλαϊνά του μπολ ώστε να ανακατευτεί καλά όλη η ποσότητα του τυριού. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους  και χτυπάμε χαμηλά μέχρι να ενσωματωθούν. Συνεχίζουμε τη διαδικασία προσθέτοντας δύο-δύο τα αυγά και καθαρίζοντας συχνά τα πλάγια του μπολ. Μόλις γίνει ένα ενιαίο μείγμα το ρίχνουμε στη ταρτιέρα. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για ακριβώς 10 λεπτά. Χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 και ψήνουμε για 1,5 ώρα ακόμα. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Με ένα μαχαιράκι, προσεχτικά, περνάμε γύρω γύρω τη ταρτιέρα για να ξεκολλήσουμε το cheescake με ασφάλεια. Το αφήνουμε με το τσέρκι του για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά. Αν θέλουμε διατηρούμε στο ψυγείο τυλιγμένο για μια βδομάδα.

Η επιτυχία ενός κρίνεται από την τέλεια όψη του και από το αν δε σπάσει στο ψήσιμο. Οπότε το πρώτο στοίχημα το έχω κερδίσει. Για να δούμε κι από γεύση.. (!!!)


"Έτσι για την ιστορία..."
Επιλέξαμε κρυσταλλική και όχι άχνη ζάχαρη για να χτυπηθεί καλύτερα με το τυρί κρέμα και να εξαφανίσει τους σβόλους που τυχόν σχηματιστούν.




Για τη Ganache χρειάζεσαι:

100 γρ. σοκολάτα 70%
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
15 γρ. βούτυρο



Ζεσταίνουμε τη κρέμα με το μέλι και το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν βράσει και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μας την τεμαχισμένη σοκολάτα. Μόλις ομογενοποιηθεί, την ρίχνουμε πάνω από το παγωμένο cheescake μας και σερβίρουμε.



Σας εύχομαι τα καλύτερα guys!!!

#LameKoutala

xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
To μόνο σίγουρο και αναμφισβήτητο είναι ότι μιλάω πολύ. Και αν δεν ήταν αναγκαστικό να κοιμάμαι κάποιες ώρες της ημέρας, θα μιλούσα ακόμα περισσότερο.Ζω και αναπνέω για να ακούω μουσική.. Είμαι τρελή fashionista και ένας από τους λόγους ύπαρξής μου είναι να λιώνω σε συναυλίες.