Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

The Ultimate Chocolate-Strawberry Cake!

Είσαι έτοιμος για αυτή τη συνάντηση κορυφής; Σοκολάτα Vs Φράουλα.. Πάτα play :)


Η όλη ιδέα ξεκίνησε από μια homemade μαρμελάδα φράουλας και κατέληξε σε μια τούρταρα από αυτές τις γιγαντιαίες, τις καθόλου βαρετές στη παρασκευή και στη τελική εικόνα. Από ότι έχει πάρει το αυτί μου, η σοκολάτα ταιριάζει κολασμένα με τις φράουλες, όμως οφείλω να ομολογήσω πως αυτό το δέσιμο δεν το είχα σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Γενικά είμαι φαν του συνδιασμού "σοκολάτα-πορτοκάλι" τον οποίο θεωρούσα κορυφαίο μέχρι να φτιάξω αυτή τη τούρτα.


Με λίγη φαντασία ένωσα τη δύναμη της σοκολατοφράουλας με μια ελαφρυά μους γιαουρτιού και λίγο μαύρο ρούμι. Και μπορώ να πω με σιγουριά πως αυτή είναι η τούρτα του καλοκαιριού.
 
Για τα παντεσπάνι σοκολάτας


2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
1 και 3/4 κούπες αλεύρι 

1/4 κούπας κακάο
2/4 ρόφημα σοκολάτας (σκόνη)
1 και μισό κ.γ. σόδα
1 και μισό κ.γ. baking
1 κοφτό κ.γ. αλάτι 
2 αυγά

1 κούπα γάλα
μισή κούπα σπορέλαιο
1 κούπα βραστό νερό

1 σφηνάκι μαύρο ρούμι 

Για τη Μους Γιαουρτού:

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Μαρμελάδα Φράουλας (δες εδώ: http://itmatsaki.blogspot.gr/2014/04/homemade-strawberry-jam.html.)

Φρέσκιες φράουλες για το γαρνίρισμα...


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα, εκτός από το νερό που το ρίχνουμε τελευταίο. Αφού ρίξουμε και το βραστό νερό, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί. Aπλώνουμε λαδόκολλα σε ένα βαθύ ταψί διαμέτρου 25 εκατοστών, βουτυρώνουμε και στα πλάγια και ψήνουμε για 55' σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα με μία νωπή πετσέτα. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη. Η βάση της τούρτας μας είναι έτοιμη.

Συνεχίζουμε με τη μους γιαουρτιού. Χτυπάμε στο μίξερ  τη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.


Συναρμολογούμε το κεικ και ανάμεσα στα παντεσπάνια μοιράζουμε τη μαρμελάδα και τη μους. Στην κορυφή στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες ή μαρμελάδα αν περισσέψει..  

  

Ευτυχία είναι η καλή παρέα, ένα βάζο με λουλούδια στο τραπέζι, πολύ σαγκριά και μια τούρτα με φράουλες. Είμαι σίγουρη πως αυτά αρκούν. 


Καλό μήνα είπαμε;  Δεν είπαμε! <3 

#LameKoutala


xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
To μόνο σίγουρο και αναμφισβήτητο είναι ότι μιλάω πολύ. Και αν δεν ήταν αναγκαστικό να κοιμάμαι κάποιες ώρες της ημέρας, θα μιλούσα ακόμα περισσότερο.Ζω και αναπνέω για να ακούω μουσική.. Είμαι τρελή fashionista και ένας από τους λόγους ύπαρξής μου είναι να λιώνω σε συναυλίες.