Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Chez Paul- Boulangerie ~ Patisserie

Είχα υποσχεθεί αποκλειστικό υλικό από την καλύτερη boulangerie-patisserie της πόλης και μέσα στη βδομάδα έκανα τα κουμάντα μου. Πέρασα το πρωί της προηγούμενης Τρίτης στο κέντρο, οπότε ήταν δεδομένο πως μετά την ορκωμοσία της Αφρούλας θα πήγαινα στον Paul.


Όποτε σε βγάλει ο δρόμος από την Πανεπιστημίου είναι αδύνατο να αντισταθείς στην πιο δημοφιλή boulangerie-patisserie του Παρισιού από το 1889. Στην Αθήνα, αν και λειτουργεί μόλις 1,5 χρόνο, έχει κατακτήσει τους πρωτευουσιάνους, που καθημερινά γεύονται 32 διαφορετικούς τύπους ψωμιού, 30 είδη σάντουιτς, croissants, quiche lorraine, brioche, macaron, mille feuille, eclair και συγκλονιστικά αλμυρά και γλυκά σφολιατοειδή. 

<3






Αυτή η τάρτα μου κόβει την ανάσα κάθε φορά. Μια μέρα θα σε φάω, άτιμη. 


Μη παραλείψεις να δοκιμάσεις την τέλεια quiche lorraine με φρέσκα ελληνικά λαχανικά. Τα υπόλοιπα υλικά παρασκευής έρχονται κατευθείαν από τη πόλη του φωτός.


Ο Paul δεν είναι ο φούρνος που θα πας καθημερινά για να αγοράσεις το ψωμί σου. Θα πας σπάνια γιατί είναι ιδιαίτερο και ακριβό, αλλά η χαρά σου θα είναι διπλή. Θα γυρίσεις σπίτι, θα το κόψεις σε φέτες, θα το βάλεις στην κατάψυξη για να το διατηρήσεις καιρό φρέσκο και κάθε φορά που το επιθυμείς, θα βγάζεις μια φέτα και θα την αποψύχεις.


Το μόνο που μένει είναι να διαλέξεις το είδος που προτιμάς.

Σε προειδοποιώ, θα δυσκολευτείς!

Lame Koutala .. xxx


Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα
Τηλ. 210 3632352
Ώρες: Δευτέρα-Σάββατο 07:30-21:30, Κυριακή κλειστά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
To μόνο σίγουρο και αναμφισβήτητο είναι ότι μιλάω πολύ. Και αν δεν ήταν αναγκαστικό να κοιμάμαι κάποιες ώρες της ημέρας, θα μιλούσα ακόμα περισσότερο.Ζω και αναπνέω για να ακούω μουσική.. Είμαι τρελή fashionista και ένας από τους λόγους ύπαρξής μου είναι να λιώνω σε συναυλίες.